Veckans bilder 2023

Här samlar jag veckans bilder efterhand. Välkommen att botanisera bland dessa.


Veckans bild vecka 52, 2023

Den här bilden är tagen i Nässjö i slutet av februari 2023 och visar STAB:s TMX-lok och Rc2-lok (ÖBB). Färgerna, både i bilden och på loken i sig själva, är tilltalande men eftersom både himlen och förgrunden var så ljusa, så fick jag kompensera exponeringen en liten aning.


Veckans bild vecka 51, 2023

Tidigt i april månad är det fortfarande ganska grått i naturen. Jag hade ändå gett mig ut till en plats mellan Vårgårda och Herrljunga för att fotografera. Det första tåget som passerade var ett X40-tåg på väg mot Stockholm. Bilden är tagen i början april 2023.


Veckans bild vecka 50, 2023

En julikväll 2022 rullar Norrtågs X62:a in till Östersund för att, efter ett kort uppehåll, fortsätta till Duved. Kvällssolen ger ett behagligt ljus åt bilden. 


Veckans bild vecka 49, 2023

Året var 1976 och det var juni månad när jag gjorde ett besök i Halmstad med min kamera. Ett snälltåg från Göteborg rullar in mot Halmstad central med ett Rc1-lok i täten.

Bildkvaliteten är inte den bästa men perspektivet är tilltalande och många av oss minns med glädje Rc-loken i sin ursprungliga färgsättning och är kanske lite imponerande av att dessa lok, med undantag för de allra äldsta, fortfarande rullar på våra järnvägar.